De redding van Ewoke

Gepubliceerd op 11 augustus 2024 om 14:32

Rescate kreeg verschillende waarschuwingen voor een hond die werd achtergelaten op het strand van Doñana zonder eten of water.  Er werd hun verteld dat hij daar al dagen zit, dat hij een dikke beschimmelde ketting aan zijn nek heeft hangen, vol parasieten zit en zich voedt met het voedsel dat toeristen hem achterlaten.

Ze wilden hem daar zo snel mogelijk weghalen maar dit kon niet zonder een boot, gelukkig kregen ze een geweldig aanbod van iemand die hun mee zou nemen. Bij aankomst ontdekten ze dat Ewok zich verstopt had in de overblijfselen van een oud fort en hij bleek heel erg bang.  Met veel zorg en hulp hebben ze hem kunnen pakken en in een transportbox gezet om hem veilig naar de boot te brengen.

Ze zijn gelijk naar hun dierenarts gegaan en in eerste instantie ligt nu de focus op ontwormen en vlo en teek vrij maken want die waren er in overvloed.  Zoveel vlooien en knopen in zijn haar dat er geen andere keuze was dan hem te scheren.  Ewok heeft vast en zeker die verlichting gelijk gevoeld.

Komende dagen maken ze de diergeneeskundig protocol af met analyse, castratie en vaccinaties. Hij is jong dus ze hopen geen ernstige ziektes te vinden en dat hij snel zijn angst kan loslaten zodat hij een ter adoptie kan komen en een familie vindt die hem waardig behandeld, want dat hij verdiend hij .

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.