Rey draagt een bult van 3-4 kg

Gepubliceerd op 3 oktober 2024 om 19:35

Dit is Rey, een mastiff die door Isra van de straat is gehaald. Rey heeft een enorme bult, ongeveer 3-4kg aan zijn nek hangen, het is moeilijk voor hem om te lopen met die bult die zijn hoofd weg trekt. Hij is de beste en meest nobel hond die er is, hij zit vol vlooien, hij laat zich alles doen en is gewoon schattig!

Vandaag 3 oktober hebben ze Rey naar de dierenarts gebracht, er is bijna 3 liter bloed, pus uit de bult gehaald.
De bult was een grote vloeibare zak met enkele harde klontjes, de harde klontjes zijn seromen die een fibrose hebben veroorzaakt van zoveel bloed en infectie.

Het is duidelijk te zien dat het probleem kwam van een beet van een andere hond aangezien de tandafdrukken nog had, het is mogelijk ontstoken geraakt en door het niet behandelen van fibrose is ontstaan.

Voor nu krijgt Rey medicatie en infuus om de ontstekingen te verlagen, de witte bloedcellen zijn veel te laag en hij heeft bloedarmoede. Maar dit alles is te herstellen  met goede voeding en medicatie.

Rey is rond de 9-10 jaar oud en is vandaag ook gelijk gecastreerd en gechipt. 

Rey zal zeker weer een keer naar de operatiekamer moeten want ze zijn er bijna zeker van dat hij voorlopig weer vocht gaat creëren in de bult, vandaag was het helaas nog niet mogelijk om een drain te plaatsen 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.